TOPP 10 okända barnprogram som jag växte upp med

Vi börjar med en tredelad 10:e plats:

 1. Denver, den sista dinosaurien (1988) 50 avsnitt

Denna serie handlade om en dinosaurie som upptäcktes av ett gäng ungdomar i Kalifornien och då trodde de först de var en kulle. Men det var ett ägg och dinosaurien föddes och han är en snäll dinosaurie som är ute på många nya äventyr. Jag tror att den gick i Filmnet när jag var liten på KTV.

 1. Huckleberry Finn (1976) 26 avsnitt

Har ni läst böckerna om Huckleberry Finn någon gång? Skriven av Mark Twain som egentligen hette Samuel Langhorne Clemens. Det här är en animeserie som gick på 70-talet och han och hans kompis Jim är ute på nya äventyr tillsammans med en ekorre. Och det var en klämmig signaturmelodi som lät: Huck, Huck, Huckleberry Finn. Det var en favorit när jag växte upp.

Sista tredelade 10:e platsen är:

 1. BraveStar (1987-1988) 65 avsnitt

Man kan säga att det är en modern västernserie för barn. En cowboy som också är astronaut har en talande häst som har magiska krafter i sig. En blandning mellan västern och sci-fi. Jag minns inte så mycket av den.

 1. Walter Melon (1998) 52 avsnitt

Walter Melon är en belgisk tecknad serie som jobbar på en detektivfirma tillsammans med en vän. Han åker ibland in i sagans värld och ska hjälpa och stoppa onda varelser. Ni ser att han har en stor rund potatisnäsa. Lite mindre än Super Marios. Ganska rolig serie när den gick på TV3.

 1. Pirater i mörka vatten (1991-1993) 21 avsnitt

Pirater i mörka vatten är en tecknad serie som är föregångaren till Pirates of the Caribbean och det är mestadels en fantasyserie. Hanna-Barbera Productions gjorde den här tv-serien som INTE blev någon kioskvältare. Jag tyckte att den var hyfsat bra.

 1. Ketchupvampyrerna (1992) 26 avsnitt

En barnvänlig version av greve Dracula som normalt brukar dricka blod. Men här i denna familj älskar de ketchup. Ketchup är väldigt bra att äta till pasta, pommes frites och allt annat. En ganska underhållande serie ifrån Spanien.

 1. James Bond Jr. (1991) 65 avsnitt

Världens mest berömda fiktiva agent har fått en son, James Bond Jr. Han är ute på nya spännande uppdrag och får lite hjälp från sina andra vänner. En rolig, spännande serie som gick många gånger på TV3 när jag var liten. Och det finns många kända Bondskurkar i den tv-serien.

 1. Saban’s den lilla sjöjungfrun (1991) 26 avsnitt

Till skillnad från Disneyversionen så är denna sjöjungfru blond och hon är söt och vacker och blir som vanligt kär i Erik. Hon är ute på nya äventyr tillsammans med sina vänner nere i havets botten. En ganska gullig serie som gick på Filmnet och på TV3. Heter hon Ariel som i Disneyfilmen? Ja, det gör hon. En japansk tv-klassiker.

 1. Äventyr med T-Rex (1992-1993) 52 avsnitt

Den här tv-serien utspelar sig i en dinosauriestad och dessa på bilden är superhjältar. Dinosauriehjältar, kort och gott. De ska stoppa en ond vetenskapsman som tänker ödelägga staden. Men han misslyckas varenda gång. En serie som jag mindes ganska så liten av.

 1. Dink, den lilla dinosaurien (1990-1991) 42 avsnitt

En exakt kopia från den populära Landet för länge sedan-filmerna. Dink är en grön långhals till skillnad från Lillefot som är brun. Han är ute på nya äventyr tillsammans sina vänner och gör så gott de bara kan. Hanna-Barbera gjorde den serien ursprungligen, innan den köptes upp av Warner Bros.

 1. Mr. Bogus (1991-1993) 42 avsnitt

Mr. Bogus är en gul liten filur som bor i en väns garderob. Han stoppar onda dammråttor och umgås med sina vänner och hittar på nya äventyr tillsammans. Till denna serie fanns också en lergubbsliknande Bogus som misslyckas hela tiden. Jag tyckte om denna serie som alltid gick på Filmnet och på trean sen jättelänge sen.

Och den som tar förstaplatsen är:

 1. Tic Tac Toons (1971-1973) (1992-1994) 100 avsnitt

Denna tv-serie är mycket, mycket roligt som är uppdelad i 2 olika segment. Det första är som ni ser en flodhäst och en fågel som heter Tic och Tac. Och de hittar på en massa tokiga idéer som allt går snett. Lite grann som Japans svar på Tom och Jerry. De gick som pausunderhållning i japansk tv på 70-talet som blev en jättessuccé och de talar inte men de mimar och ja väldigt roligt. Det andra det är en vit dinosaurie som varje gång han äter ett ägg så måste han dra på sin röda klocka som han har på sin mage. Varje gång så säger han: Jag sätter genast igång mig. Och de kommer det ett taggigt ägg som med hjälp av solljus från honom så kommer det olika dinosaurier upp, till exempel: Dubbelbakosaurus, Antennosaurus, Spindelsaurus och Kosmetikosaurus. Mycket, mycket roligt.

Tack för nu! Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar