Thailand 2015-2016

Jag ska berätta för er om min Thailand resa som jag var på under jul och nyår.

Det började med att jag vaknade runt klockan 6 på morgonen för att jag var så nervös inför flygningen så då brukar jag alltid vakna några timmar tidigare än vad jag brukar göra, vi packade allt vi skulle ha med oss innan vi satte oss i bilen påväg till flygplatsen, när vi kom till flygplatsen så skulle vi checka in alla våra väskor och åkte upp för att gå förbi passkontrollen innan vi skulle sätta oss nånstans för att ta nått o dricka jag skulle både äta o dricka för jag skulle inte äta maten på planet.

Vi satt där i några timmar o pratade och hade det trevligt innan vi skulle gå på planet och flyga iväg till Istanbul där vi skulle mellanlanda, det tog 3 timmar ungefär att åka till Istanbuls flygplats.

När vi väl kom till Istanbul på eftermiddagen så skulle vi sitta där och vänta i 3 eller 2 timmar tror jag, vi satt där och tog nåt o dricka, jag kan säga att det inte var den fräschaste flygplatsen vid nederdelen, men den andra våningen var helt okej tyckte jag.

Nu var det dags att gå på nästa flyg som tog oss till Bangkok alltså Thailand, som är ett helt underbart ställe.

Vi skulle flyga 8 timmar alltså en hel natt och jag har så svårt att sova på plan jag somnade till frukosten för jag var så himla trött, jag hade varit vaken hela natten och kollat på film, hihi så busig e jag. När vi precis hade landat så skulle vänta på vårt bagage, men det tog en stund innan vi fick det. För mina släktingar tog det lite längre tid för att mina släktingar bagage kom långt efter, så det var lite synd om vår taxichaufför som fick stå och vänta på oss.

Sen köpte vi lite drickor innan vi satte oss i Taxin som vi skulle sitta i 4 timmar, men det var ett bilstopp under hela resan, för det tog sin tid att komma fram dit vi skulle. Det är inte så många turister dit vi skulle, det e rätt skönt. Det stället vi bodde på hette Huay yang prachuap khiri khan- det är ett fint ställe som får mig att vilja åka tillbaka till Thailand nu.

Efter en 4 timmar lång resa så var vi äntligen framme vid huset vi skulle bo i, sen fick vi vår moped som vi skulle ha att åka runt i byn med. Vi gjorde inget speciellt första dagen, vi tog ett dopp i poolen och sen blev det kväll och man var tvungen att göra sig i ordning för att åka och äta middag. Man kunde ju aldrig laga mat i huset med tanke på att man inte kunde dricka vattnet ur kranen för då kunde man bli sjuk. Vi skulle vara i Thailand i 2 veckor och fira jul och nyår och berättar jag allt det så blir det svårt att få ett slut på denna historian men jag hade det i alla fall det jättebra där nere, så jag slutar denna berättelsen nu.

Av Josefine

Lämna ett svar