Tales of Graces F

Image

Tales of Graces F är ett japanskt RPG spel som tillverkades av Namco Tales Studio och publicerat av Namco Bandai Games, spelet finns på PS3. Spelet utspelar sig på Ephinea och följer Asbel Lhant och hans vänner. Spelet har en fantastisk story och en massa små ”skits” som fyller spelet med både story relaterade och komiska ämnen. Alla icke story relaterade skits har fått mig att skratta ett flertal gånger. Spelet har en typ av crafting system som tillåter spelarna att uppgradera statsen på alla vapen och armor upp till 99 gånger, men sen kan man oftast uppgradera det vapnet eller armorn till ett nytt föremål som behåller en del av statsen från det föra föremålet men kan bli uppgraderat till 99 igen för att skapa ett otroligt starkt föremål. Men det är inte det ända man kan göra, man kan använda ”battle items”  i strider, eller mat som kan läggas i din ”Eleth mixer” som sedan laggar maten i strid som kan fylla din hälsa eller återuppliva dina lagkamrater om dom faller. Om spelet blir svårt kan man ändra svårighets grad ganska mycket, svårighets grader är ”Easy, Normal, Moderate, Hard, Evil och Chaos”.

Image

Alla graderna ger olika mycket Exp och Sp och ändrar hur statsen på alla monster och bossar samt så stackar effekterna, att hoppa från Evil till Chaos gör spelet mycket svårare men också mycket mer belönade. Sp används för att levla titlar för dina karaktärer så att dom låser upp nya attacker och förmågor, samt blir dom starkare, titlarna har 5 levlar som man kan levla, men man kan fortsätta lägga sp i den ett tag så att man Bemästrar den. Det finns också en massa sido-uppdrag som ibland ger unika titlar och föremål. Vissa story relaterade skits och sido-uppdrag kan man missa om man inte kollar runt lite, men dom är inte nödvändiga för att klara spelet eller få alla titlar. Man kan också spela upp till 4 spelare vilket gör så att man kan använda sig av bättre taktiker och göra spelet mycket enklare, men det går inte online. Spelets combat system är ganska simpelt med dess funktioner, man har 2 typer av attacker, fysiska A-Artes och mer magiska B-Artes, samt har får man senare Mystic Artes som används under en eleth burst som händer då och då under striderna, men dessa bursts kan också hända för fiender. Under bursten så kan man inte bli staggered så man kan använda vilka skills som helst utan att oroa sig om att bli avbruten.

Image

Men givetvis har spelet också ett enkelt sätt blocka och ducka, med bara en knapp kan man blocka och ducka med hjälp av höger analogspak. Men för att kunna göra det mesta av detta måsta man ha CC (Chain Capaity) detta behövs för att utföra alla A och B Artes samt för att ducka. Sen när man har klarat spelet så kan man också starta ett  ”New game+” som låter en starta om spelet genom att ladda sin sparade data, vilket också tillåter att man kan använda sin ”Grade” vilket man kan få på många sätt i under spelets gång. Det finns många sakar man kan köpa med Grade som man kan utnyttja, man kan köpa höjd CC, högre max HP och Eleth Mixer charge och en massa andra saker, men den som nästan alltid är ett måste ha är den som låter en behålla titlarna, däremot får man inte behålla ranken på titlarna, men det finns ett annat grad köp för det.

Personligen så ser jag verkligen i fram emot att spela mera spel from ”Tales Of” serien med deras bra storys och underhållande karaktärer.

Rating: 10/10

Text: gokod

Lämna ett svar