Super Marios världsturné Del 6 av 10

God morgon och mycket välkomna till våran världsturné igen. Vi ska besöka 3 nya städer i världen. Är ni beredda, så drar vi igång ledtrådarna.

Resa 1:

Vi lämnar religiös ost och åker norrut mot stor frukt. Liberal holländare har en historisk prägel i vår femstjärniga jorvik.

Den maskulina huvudbonadens teaterscen ligger på den breda vägen. Reuterswärds revolver fredar Moons högkvarter.


I centrum av vår nya världstad finns fyrkantig trädgård. Tempererat klimat till trots så kan du åka skridsko hos Rockefeller men skrapa rutorna först.

Vid vårt inlopp möts vi av frihet om du inte landar på JFK. King Kong klättrade här på en empirisk byggnad men ekonomin sköts från Vallgatan

11 september kommer alltid minnas i de förenta staternas största stad. Nju vet ni svaret

Det rätta svaret är New York:

Tre kända sevärdheter:

 1. Empire State Building

 2. Frihetsgudinnan

 3. Rockefeller Center

Marios kommentar till New York: Jag har bott i stadsdelen Brooklyn i många år, innan jag flyttade till Mushroom Kingdom. New York är en mycket trevlig stad.

Resa 2:

Vi lämnar landets etta och reser norrut mot godisberg. Om du vill besöka vårt resmål är
perioden januari bra

Målvakts-Kalle ger er inledningen av vår storstad. Ari o Dejan e ironiska när de säger att 21 är ett viktigt tal i min agenda

Olympiska spelen hålls här 2016, arenan är maracana, men kommer capoeira vara en gren? Gör inget dumt i denna staden för Cristo Redentor ser allt

På karnevalen dansar man samba och på Ipanema lirar man boll, vi är i gammal portugisk koloni. Komisk Brännström är en ledtråd.

Zico, Ronaldo och Romario har alla solat på Copacabana. Här är vintern varm och i denna period e jane i ropet.

Det rätta svaret är Rio de Janeiro:

Tre kända sevärdheter:

 1. Kristusstatyn

 2. Copacabana-stranden

 3. Sockertoppen

Marios kommentar till Rio: Jag älskar karnevaler, och i Rio är det mycket fart och fläng. Jag älskar Brasilien.

Resa 3:

Vi lämnar gammal huvudstad på avtalad tid och reser mot ny, från den västra till den östra. Resan går i soluppgången och på slutmålet går vi och shoppar i sveriges bästa skivbutik.

Vi fortsätter denna skakiga resa i mycket hög fart, på vägen passerar vi Natrium-ara och Just-In-Time imperium. Att vara stor här har varit en hit, det fick även monstret från havet erfara

Trots hög levnadsstandard och god ekonomi är landet inte prickfritt, icke sa nikkei. 1968 var ett riktigt kanotår för blågula, undra vad det blir 2020, kanske inte sumomånga guld men det osar i alla fall medaljer.

Korosawa mängder film har gjorts i detta ö-rike, manga är tecknade och många har blivit westernkopior. Avancerat handbollsnummer och klassiskt jerring-referat tar er till landet vars huvudstad vi snart är framme i.

Rätt svar är Tokyo:

Tre kända sevärdheter:

 1. Stora buddhastatyn i Kamakura

 2. Sensojitemplet

 3. Kokugikan Arena

Marios kommentar till Tokyo: Jag är själv skapad i Tokyo, Nintendos huvudkontor ligger här. Hursomhelst, jag gillar Tokyo, väldigt mycket.

Och det var allt från världsturnén idag. Vi ses nästa gång med 3 nya städer. Hej så länge!

Skribent: Super Mario alias Kim Westman

Lämna ett svar