Super Marios världsturné Del 1 av 10

God morgon och välkomna till mitt första inlägg här på Selma Media. Jag heter Super Mario och jag är en välkänd tv-spelsfigur och jag har med mig min bror Luigi. Vi ska ut på en världsturné och besöka 30 städer runt om i världen. Det blir lite På Spåret och var beredda för nu drar vi igång vår första stad. Här kommer ledtrådarna:

Vi lämnar färsk udde i färjad stad och reser norrut mot festglad plats med egen fungi. Härifrån regerar kvinna över blöt trea men även över ljungen och tranans hemland.

Stor zoologisk hage och märr finns i staden som omges av både sunda och soliga enheter. På resmålet tar verkställande sällskap dopp med Drottning Elizabeth och Ingrid Bergman.

Vi fortsätter resan mot kungligt träd där gruvprodukt finns i alla väderstreck. Amerikanskt datamekka har motsvarighet på resmålet där soligt väder finns på duk och där fälld fura ger initial ledning.

Nu är vi snart framme i Sveriges huvudstad.

Det rätta svaret är Stockholm.

Tre kända sevärdheter:

 1. Skansen

 2. Stockholms stadshus

 3. Riddarholmskyrkan

Marios kommentar till Stockholm: Jag tycker att Stockholm är en av världens vackraste huvudstäder. Vår resa till Stockholm blev helt lyckat.

Resa 2:

Vi lämnar textilmetropol i knallarland och åker västerut mot djuriskt vatten. Väl i hamn kan du övernatta på kacklande biprodukt, hoppas ni behagar.

I våran stad behöver du knappast gå blek för här finns ett stort sminkutbud eller varför inte ta lite rakvatten? För att nå stadens centrum måste du kunna navigera, karta hjälper föga, synd att man inte var orienterare.

De drog på 8 poäng och rätt svar är Göteborg:

Tre kända sevärdheter:

 1. Läppstiftet och Barken Viking

 2. Slottskogen

 3. Liseberg

Marios kommentar till Göteborg: De va la gött, brukar göteborgarna säga. Jag tycker att Göteborg är en fin stad och det finns så mycket att titta på. Jag tackar Göteborg så hemskt mycket.

Resa 3:

Vi lämnar en stor skäggig simfröken och reser över liten peng mot mörk ädelsten i de gapande hundarnas land.

I staden bohr en fjärdedel av landets befolkning, liksom liten undervattensflicka. Den äldre invånaren är bitter men ändå populär i glaset, det är världens förmodligen bästa öl också. 

 Kungariket är ett av världens största men är trots detta inte särkilt stort. Att riket även är starkt förknippat med vår stad, som 2009 hade klimatfokus, kan man tacka Ernst-Hugo för.
Att snatta fågel gör man alltid i staden, där parkerna erbjuder många nöjen. Man kan undra varför man här strör får när man istället kan strö get.
Vi är nu framme i det röd-vita grannlandet huvudstad och då säger jag bara, köp en hamn, en pølse och smørrebrød så är du hemma.
Det rätta svaret är Köpenhamn:
Tre kända sevärdheter:
 1. Tivoli
 2. Amalienborgs slott
 3. Den lille havfrue
Marios kommentar till Köpenhamn:
Jag tycker att Köpenhamn är en oerhörd fin stad. Mycket god mat, trevliga människor och vackra sevärdheter.
Och det var allt från våran världsturné för idag. Vi kommer tillbaka nästa gång med tre nya städer och mängder av sevärdheter.
Tack och hej!
Skribent: Super Mario alias Kim Westman

Lämna ett svar