Star Trek

Tv – serien STAR – TREK skapades av Gene Roddenberry och började sändas den 8 september 1966 på tv – kanalen NBC. Efter att bara två säsonger hade gått hade den hotats två gånger om nedläggning men Star Trek fans övertygade NBC att sända en tredje säsong men den 3 juni 1969 sändes det sista avsnittet av Star Trek i tv. Man brukar kalla denna serie för STAR TREK THE ORIGINAL SERIES som brukar förkortas ST:TOS eller TOS.

STAR TREK ROLLSÄTTNING

 

Skådespelare i Star Trek:

William Shatner= James Kirk
Leonard Nimoy= Spock
George Takei= Hikaru Sulu
De Forest Kelley= Mccoy
Nichelle Nichols= Uhura

1973 kom en uppföljare till Star Trek som hette Star Trek Animated Series (ST:TAS:TAS) som visades under två säsonger i halvtimmeavsnitt. På grund utav att de hade så dålig budget när de skulle göra serien blev det dålig kvalitet på den.

1978 skrev Paramount en Star Trek serie som hette Star Trek Phase II men den lades ner innan den började sändas på tv. Efter nedläggningen av serien började Paramount tillverka en Star Trek film, en anledning till att de valde att göra en film var att den nysläppta Star Wars (Stjärnornas Krig) hade så hög popularitet.
1987 – 1994 kom en Star Trek serie som hette Star Trek The Next Generation (ST:TNG,TNG) i sju säsonger. The Next Generation är den Star Trek serie som haft högst tittarsiffror. När Gene sade att det skulle bli en helt ny besättning blev anhängarna till det första Star Trek jätteupprörda och skickade in protestlistor. Trots detta blev serien en jättesuccé. Serien hade premiär på svensk tv 1992 och har efter det gått på flera olika kanaler genom åren.

 

Personer från Next Generation.
Patrick Stewart = Jean Luc Pickard
Jonathan Frakes = William Riker
Brent Spiner = Data
Michael Dorn = Worf

 

 

Av: Jonas.E

 

 

 

Lämna ett svar