Specialvarvet 2015

Den 22 maj sprangs den tionde upplagan av Specialvarvet i ett mulet Slottsskogen, jag Jonas var där och sprang med Selma – Media och några stycken från café Kultan från Backa Kulturhus.

Årets varv slog rekord i antalet deltagare. Bredvid starten var det ett stort hav av löpare som skulle springa. Några av löparna kom ifrån platser som Halmstad, Kungälv och Bollnäs. Banorna var på 2,2 km eller 4,1 km, den längsta banan startade klockan 11.00 och den korta en halvtimma senare. Innan vi började springa samlades allihop i startområdet och hade uppvärmning med två instruktörer.

När loppet väl hade börjat hade jag bara som mål att inte stanna och gå någon gång på hela banan.

Efter halva loppet slog jag följe på ett annat gäng som var med och sprang och som jag sedan sprang ifrån en bit ifrån Slottskogsvallen där målet var.

När jag väl sprungit de 4 kilometerna och kommit in i mål fick jag reda på vilken tid jag hade fått och det visade sig vara så att jag hade slagit min tid från året innan och det utan att ha löptränat innan, jag hade till och med krafter kvar i benen när jag kom in i mål. När jag kommit i mål undrade jag var de som jag var där och sprang med var någonstans, senare fick jag veta att en stod och väntade på mig i mål med kamera men då hade jag redan kommit i mål och stod och pratade med mina föräldrar och en ledare från Grunden Bois så det blev nästan inga kort på mig när jag kom in i målområdet.

 

Av.Jonas.E

Lämna ett svar