SMITE

Smite är ett MOBA spel skapat och publicerat av Hi-Rez studios.
Till skillnad från dom flesta moba spelen så är kameran i smite bakom din karaktär och du styr med W, A, S, D och använder dina skils med 1, 2, 3 och 4.
Smite har också ett fint antal gamemodes, det standard conquest som praktisk taget alla moba spel har.
Med sina 3 lanes att gå på och en stor fin djungel att plocka buffs ifrån.
På alla lanes finns det 2 torn och en Fenix. Fenixar kan attackera precis som torn, men som en precis som en Fenix så kommer den till liv efter att den har dödats men detta tar några minuter att hända.
Efter Fenixarna så kommer en minotaur som oftast är mer farlig den fiende spelare, men när ett av lagen dödar minotauren så vinner det laget.Bild

Arena är ganska kort men har också konstant action som inte tar slut förrän ett av lagen förlorar.
I Arena så ska båda lagen få deras minions att komma in i motståndarnas portal eller döda fiende spelare för att minska deras poäng.
Båda lagen startar med 500 poäng och det första laget som förlorar alla dom poängen förlorar matchen.
Själva kartan är en stor arena med ett antal djungel buffs på både vänster och höger sida, samt finns det en ”Publik” som hejar och applåderar när något av lagen dödar en spelare.Bild

I Assault så finns det bara ett lane som alla spelarna är på, samt så kan man inte gå tillbaka till basen för att handla items eller fylla på sitt hp eller mana, så det enda sätter att handla är att stanna på lane och bara köra på tills du dör. Lanet har 2 torn, en fenix och en minotaur precis som ett vanligt lane i conquest.

Det sista av dom vanliga gamemodes är dominion där båda lagen ska fånga och försvara 3 poster.
När ett av lagen har en post så börjar det andra laget förlora poäng, ju fler poster desto fortare förloraras poängen.
I dominion så handlar det om lagspel så man kan inte bara springa runt och göra vad man själv känner för att göra, för då kommer det gå åt skogen riktigt fort.
När posterna blir tagna så spawnar en Sand guardian som funkar som ett som en fenix.
När en sand guardian försvarar en post så kan inte det andra laget ta över posten för en han är död.
En post kan heller inte bli övertagen om en spelare från laget som äger posten står i cirkeln.Bild

Sen finns något som heter ”Match of the day” som bara vissa gudar kan bli valda i eller man startar med 100000 guld på arena oftast, men det kan också vara på conquest ibland. Det kan vara ganska kul att se 10 av samma karaktär springa runt i en arena och slaktar allt, eller bara starta med fullt build direkt från början.

Det finns ännu flera saker som gör smite till vad det är, till exempel så kan nya spelare använda ”Auto level skills” och ”Auto buy items” som levelar och köper items åt dig så du slipper tänka på det, men sen kan man också lägga ordning ett speciellt set av items att köpa så även dom mer vana spelarna kan använda det för att enkelt få sina items utan att leta reda på dom i affären.
Det finns också kontroll support så att man till exempel kan använda en xbox 360 kontroll, eller en standard pc kontroll.Bild

Smite är ett väldigt kul spel att spela om man tycker om moba spel, och om man kan tänka sig spela Med Third Person så klart.

Rating: 8/10

Text: gokod

Lämna ett svar