Ragnarok Odyssey

Image

Ragnarok Odyssey är ett RPG för PS vita, Tillverkat av Gamearts och publicerat av GungHo Online Entertainment och Xseed Games, som är baserat på världen ifrån Ragnarok online och har väldigt många element från nordisk mytologi. spelet är ett real-time RPG som är likt spel från serien Monster Hunter. Spelet har väldigt många RPG element som att samla items, HP och magi, energi, item crafting, NPC interactions och ett klass system men har inget leveling system, däremot så blir karaktärerna starkare av att avsluta ett kapitel. Spelets story går framåt genom att göra uppdragen, dessa uppdrag går oftast ut på att samla ett visst antal items eller döda fiender.

Image

Spelet har ett kort system istället för det klassiska level systemet, spelarna samlar kort och linkar dom med sin armor för att få kortens bonusar, korten kan tas ut och stoppas in utan begränsning. Det finns också en massa customization för din både din karaktär och din armor inkluderar en huvudbonad, fast den get inga stats så den finns bara för kosmetisk skull. Det finns 6 klasser att välja mellan, men senare så kan man byta klass hursomhelst mellan uppdrag. Klasserna är: Sword Warrior, Hunter, Assassin, Mage, Cleric och Hammersmith. Alla klasser har sina egna starka och svaga punkter.

Image

Man kan spela upp till 4 spelare, antingen via internet, som på en vanlig konsol, eller Ad-Hoc läget vilket är en trådlös kort distans koppling som används av PSP och PSVita enheter. Spelet kan spelas helt ensam om man inte kan spela med andra eller inte vill det, det finns nämligen 2 platser att starta sina uppdrag på. Den första platsen är menat för ensamma spelare medans den andra är mycket svårare och gjort för flera spelare, men man kan gå in på dom svårare uppdragen själv också om man vill det. Det har släppts en nyare version av spelat som heter Ragnarok Odyssey Ace i japan, spelet är sagt att släppas tidigt under 2014, spelet ska också släppas på PS3 så att dom som inte har ett PSVita kan ha kul med spelet ändå.

Rating: 7/10

Text: gokod

Lämna ett svar