Pimpnessa tipsar

Vem sätter skönhets trenderna idag?

Röda mattan, stora skådespelare, våra förebilder vi ser upp till, dom vi vill efterlikna.
Dom har större inflytande på oss än vi tror, på både gott och ont.
Tidningarna vi alla sitter och läser idag, vilken mascara klarade av 24 timmar testet?
Grunden till hur en bra makeup sitter och håller en hel dag.

1. Concealer
Var använder man en concealer?
Runt röda och trötta områden. Runt näsan, under ögonlocken, under läpparna och där det finns sprickor och fasader. Jämna gärna ut det med fingrarna för att få upp värmen, då sitter den bättre, sedan gnuggar du lätt in den med fingertopparna tills du får ut det jämnt på dom ojämna områdena. Concealer ska vara lätt med mycket fukt, annars blir det lätt mycket veck runt ansiktet. Lägg endast concealer på mörka områden och inte på svullna partier!
2. Foundation.
En riktigt bra foundation kan vara svår att hitta, den ska matcha din hudton så att du ser naturlig och fräsch ut, har du problem med att hitta en bra? Skäms inte för att fråga personalen i affärerna (Kicks, Åhléns) eller vilken affär du tar, bäst är att välja dom tider då folk jobbar som mest så har du mer tid för dig själv med en kunnig personal – dom är där för att serva dig.
En av vanligaste felen med foundation kan bli att du går hemifrån och har en stor rand mellan ditt  ansikte och halsen. För att det ska ge bäst resultat ska du använda en torr svamp – det ger mer ett helt täckande resultat än en mer fuktande svamp som ger en tunnare och glansigare hud.
Tips: Satsa på en dyrare produkt, dom har mycket bättre ingredienser, bättre konsistens och man slipper fläckar och ” L’Oréal har samma tillverare som Lancôme ”.
3. Puder.
Puder kan kännas både onödig och gammaldags ibland. Men vill du att makeupen ska sitta fast hela dagen så är puder ett bra tips och redskap. Enkelt att applicera jämnt på också, dutta in din borste i pudret, blås sedan bort allt överflödigt puder ifrån borsten. Applicera pudret jämnt runt näsan, pannan och vid hårfästen.
4. Ögonskuggor.
Ögonskuggor är alltid kul att leka runt med och matcha till kläder och partyn.
Finns tusentals sorter att leka runt med, som tex många vinröda varianter, med eller utan glitter, torr ögonskugga och crème ögonskuggor – det finns alla möjliga varianter.
Så frågan är vad passar du i? Du passar i allt, det finns inga begränsningar när det kommer till färger du gillar, gillar du blått så kör du på det, det finns en blå ton för oss alla och där finns affären igen för att serva just dig
Tips: Använd neutrala färger när du ska forma dina ögon – brunskalor, plommon, gråskalor och aprikos. Använder du t.ex. grön och blå ger det ett intryck av färg och inte av form. Om du vill rama in hela ögat lägger du lätt ögonskugga under ögat, det ger ett intryck av ett öppnare öga om du gör det.  Om du har rundare form av ögon kan det vara bra att man målar under dom, man lyfter då fram sina ögon, om du använder 2 olika toner så ska den ljusa alltid vara underst.
Varning: Med billigare ögonskuggor måste du vara en bra sminkare, för med dyrare produkter får du ut ögonskuggan jämnare.
5. Penna eller Eyeliner
Vilket du än använder, så börja alltid i yttre ögonvrå och arbeta dig inåt, så nära fransarna som möjligt vill du ha en tjockare linje så kan du bara sudda ut det med en pensel.
6. Läppstift
Det är så inte min grej, jag kör endast på Max Factor coral (ett starkare rosa läppstift nästintill röd) eller vaselin.
Hur man applicerar på ett bra sätt: Ta en läppenna som är så nära i färg det läppstift du vill använda.  Varför läppenna? När du väl satt på läppstiftet så kommer det hålla hela dagen utan att smetas ut.
Varning: Om du har lätt för torra läppar använd inte ”longlasting” läppstift det är tyvärr uttorkande.
Egna tips: Ni med torra läppar och söndriga läppar, använd en gammal tandborste och borsta läpparna på kvällen så du får bort resterna och använd sedan vaselin eller lypsyl. Har du ej torra läppar men små läppar? gör detta på morgonen då, för detta får även igång blodcirkulationen så att dom ser naturligt större ut.
7. Rouge
Detta med rouge är en smaksak hur man ska applicera den.
Tips 1: Lägg rouge på kindens högsta mittpunkt och bearbeta detta upp till hårfästet med en puderborste som du duttar i dosan, men kom ihåg att alltid blåsa bort överflödigt rouge så att det inte blir ojämnt.
Tips 2: (Så här gör jag själv)- jag ler så stort jag kan och borstar rouge från halva kindbenet och jobbar mig upp, när du gör detta får du stora kinder så att du lättare ser hur du ska lägga rouget (ironiskt nog lärde jag mig detta från Tyra banks show) så när du sedan slappnar av så ser du ”Voila” att du har en jämn båge på bägge sidorna.
Ta aldrig ett för starkt rouge, har du redan en rosenröd hud så ta inte samma färg, satsa då på aprikos eller beige. Varning: Solpuder är ett slags rouge, så satsa i så fall högst upp på kindbenet och andra höga punkter för att värma upp, men var sparsam, annars ser det heltokigt ut.
8. Mascara
En del gillar tjocka fransar en del gillar smala, långa fransar. Återigen har vi en massa färger man kan välja mellan men svart är den färg som alltid har vart inne.  Ett av dom vanligaste smink vi använder oss av vardagligen är mascara, jag är en av dom. Men jag tycker också att det är viktigt med en ögonfransböjare, det ger ett större intryck av dina ögon, ett tips är att värma upp verktyget med hårfön för att sedan böja ögonfransarna.
9. Ögonbryn
Ett tips är att använda en ögonbrynspenna som är snarlik din egen hårfärg (säger experterna), men  jag som är blond har en mörkbrun penna som jag bara älskar att ha! Är du osäker på hur du vill ha dina ögonbryn så rekommenderar jag dig att gå till en salong som färgar och nopprar dom åt dig och det är inte dyrt längre. Man kan även tatuera in dom nuförtiden. Jag väljer att färga mina varje månad och mina vänners med- älskar perfekta ögonbryn- det gör hela ansiktet! Tänk dig att sminka dig perfekt, men så har du helt buskiga, ojämna och fransiga ögonbryn? Lite som finn fem fel.
10: Sist men inte minst
Köper du bra märken, men slarvar med rengörandet av makeup artiklar och av din hud så kan allt vara förgäves, det blir bara bortkastade pengar i slutändan. Så ha alltid rent bland borstar och smink, tänk även på utgående datum. Mascara tex känner du på den att börjar lukta illa efter ett tag, så kasta direkt, låna aldrig ut smink och packa smink gärna i sminkväskor, lätt att hålla reda på och hantera.

Lämna ett svar