Pimpnessa tipsar

Bild

En av mina favoritböcker måste vara ”och så var det bara en” av Agatha Christie. En riktig klassiker från 1939 och en av världens största kriminalromaner.
Lite kort om min favoritkvinna som har gjort så många andra storverk och vars böcker blivit filmer ett flertal gånger om: Agatha Christie föddes i England 1890 och dog 1976 och var en engelsk kriminalförfattare, mycket produktiv och skrev ett åttiotal böcker.
Med boken ”och så var det bara en” har den sålt i 100 miljoner exemplar och gör boken till den mest sålda bok i alla genrer… Jag är inte den enda att älska denna bok som vi ser. Jag har den även som talbok och rekommenderar det starkt! Helge Skoog är en fantastisk uppläsare i nämnda bok.
Om boken nu: En deckare där 10 personer bjuds ut till en liten ö. En ö där vi kommer att märka att det händer skrämmande och spännande saker då man upptäcker att Mr. Owen- mannen som bjudit alla till ön- inte kommit dit? Alla har begått ett brott som dom kommer att få sona för på ett eller annat vis, då dom har undkommit sitt straff i domstolen. Det är då den ramsa som blivit världskänd efter boken dyker upp då den hänger i alla gästernas rum: ”10 små negerpojkar åt supé i Rio en satte halsen och så blev det bara nio…”
Vem är denna mördare då? Läs så får ni se;)

Lämna ett svar