Pimpnessa tipsar

Bild

En enkel handling

”Janne var på väg hem från skolan en dag när en kille längre fram på trottoaren snubblande och tappade alla sina saker. Det låg böcker och pennor spridda över trottoaren och Janne skyndade sig att hjälpa till med att plocka upp dem. De två pojkarna skulle åt samma håll så Janne hjälpte till att bära en del av sakerna hem till den andra killen.
När det gick på vägen hem berättade pojken att han heter Peter och att han var mycket tacksam för hjälpen att bära. Janne stannade en stund och käkade mellanmål och kollade på tv.
de snackade en stund om ingenting och skrattade åt Peters lilla hund.
Därefter umgicks de då och då efter skolan och käkade lunch ihop ibland. De gick både ur högstadiet och hamnade på samma gymnasium. Under åren som följde umgicks de inte särskilt mycket, utan så bara sporadiskt. När bara tre veckor återstod av gymnasiet bad Peter att få prata med Janne. Han påminde honom om dagen då de först träffades.
-Har du aldrig funderat på varför jag bar på så mycket grejer den där dagen? Frågade Peter. Du förstår, jag hade rensat mitt skåp för att inte ställa till det för någon annan. Jag var på väg hem för att begå självmord, men när vi pratat ett tag den eftermiddagen insåg jag att jag skulle sakna livet och att det faktiskt finns människor med gott hjärta. Jag vill bara att du ska veta att när du plockade upp mina böcker den där dagen så räddade du mitt liv.”

Från boken Varför växer gräset: av Klas Hallberg och Magnus Kull

Mina ord: Jag vet hur det är att hjälpa nån att vilja leva igen, att vilja hjälpa dom att få livslusten tillbaka och hur bra det känns att kunna hjälpa en människa i det stadiet dom är i. Att få höra att man är en ängel som har räddat deras liv – det hjälpte mig mycket i livet att jag var kapabel till att kunna göra en stor handlinning för någon.
Kom ihåg att även en liten gest som en kram kan hjälpa den som mår mest dåligt.
Tillsammans kan vi skapa mirakel.

Lämna ett svar