Pimpnessa tipsar

logojenny-page-001

Mia Törnblom är en av Sveriges populäraste föreläsare och 2013 blev hon vald till ”årets talare”.
Mia började för 15 år sedan med att hålla sina första föreläsningar inom ledarskap och personlig utveckling. Mias främsta ledord är: Mod, eget ansvar, hänsyn, trygghet, motivation och tålamod.

miatornblom-_Peter_Knutson-640x459

Jag har börjat läsa hennes första bok – Självkänsla nu.
Jag har hittat ett underbart kapitel jag tänkte dela med mig av 🙂 och detta kapitel handlar om att må bra och att skriva en må bra bok.
Följande:
Först skaffar vi oss en anteckningsbok/dagbok.
Vi skriver på kvällen innan vi lägger oss för att summera hur dagen har varit.
Första rubriken är ”Bra”: där skriver du saker du känner att du gjorde bra ifrån dig under dagen (minst 3 saker) t.ex. Bra att jag hann till jobbet i tid idag, bra att jag tog tag i städandet idag, bra att jag inte har impuls handlat på stan idag. Har du en extra svår dag och känner NEJ jag kommer inte på något bra alls så kan du skriva: Bra att jag tog mig upp ur sängen idag, osv finns oändligt med ”bra” du kan skriva:) Även dom mest svåra dagarna 🙂
Andra rubriken är ”Tack”: det ska innehålla saker du är tacksam för och detta kan man skriva hur mycket som helst om: T.ex. Tack för jag har en sån stöttande sambo osv 🙂
Tredje rubriken är ”Hjälp”: Det handlar om att be för att morgondagen ska bli bättre. Vem du ber till spelar ingen roll om det är dig själv, gud eller något annan du tror på. T.ex. Hjälp mig att komma i tid till jobbet imorgon, hjälp mig att släppa mitt ex lättare, hjälp mig att orka öppna posten imorgon.

När du har gjort detta i 4-5 månader kommer sista katerogin som heter ”mindre bra” och den placerar du först i din dagbok då (börja med dåligt avsluta med hjälp) så vi inte fastnar i det dåliga bara. Mindre bra är t.ex. Idag sa jag inte förlåt till kollegan jag snäste på osv… Kom ihåg att mindre bra behöver man inte fylla i varje dag, det finns såna dagar som bara är helt enkelt perfekta!

Sist men inte minst kom ihåg att stå framför spegeln varje dag och säg att du är värdefull.

 

Lämna ett svar