Path of Exile

                                                 Path Of Exile

Path of exile är det nya arpgmmo spelet som med 7 års utveckling precis gick ut ur beta, spelet är gratis att spela och använder sig inte ”pay 2 win” som de flesta andra spelen nuförtiden gör. Spelet är likt spel som diablo 1 & 2 men har relativt många unika funktioner som det enorma passiva skill trädet just nu innehåller 1,350 skills. Det finns 3 svårighets grader som låses upp efter man spelet igenom kampanigen samt finns det flera gamesmodes. De vanliga gamemodesen är normal och hardcore, i hardcore så får man inte dö för då blir karaktären en normal karaktär. Men det finns också special gamemodes som man kan använda vid events för att få bra föremål, svårare mobs och bossar och chansen att vinna unika priser eller föremål.

Bild

  Skillsen i spelet är också väldigt unikt, man har inga egna skills men kan hitta skillstenar som kan kopplas ihop med din armor eller vapnensamt så finns det support stenar som kan ha en effect på dig, dina skills, mobs som attakerar dig eller till och med dina party medlemmar. Det finns 3 sets av stenar, strength, inteligence och dexterity som har sina egna färger som finns på all gear utom ringar och halsband.Det finns inga pengar i spelet, utom spelet använder sig av ett bytes system. Oftast så får man orbs eller orb delar från att sälja utrustning. Givetvis har spelet också ett fint antal uppdrag att erbjuda som kan ge bra föremål, skillstenar eller till och med passiva skillpoints eller reset points.

Bild

När man har klarat alla svårighets grader så kan man endå fortsätta att spela och levla upp med kartor som börjar att dropa i den sista svårighets graden samt kan man spela pvp med andra spelare med det kan man göra ganska tidigt igenförellse med kartorna. Kartorna leder till riktigt svåra banor och utmaningar. Spelet kan spelas i några år om man får ett intresse för det tack vare alla unika mekanismer och dom 7 spelbara karaktärer, tyvärr för nya spelare så e den nya karaktären inte spelbar för en du räddar henne i slutet på act 3 på den första svårighets graden. Man kan också skapa och gå med guilds nu tyvärr finns det inte mycket jag kan säga om det för jag har inte ännu testat detta, man kan säga ett det kan vara en bra hjälp till alla, både nybörjare och proffsen. Även om du inte tycker om att spela med andra eller inte vill dela med dig av dropsen du får kan man spela hela spelet själv också, eftersom mobs blir svårare desto mera spelare det är i partiet men det kan bli svårt i många tillfällen.

Spelet är otroligt bra och är riktigt kul att spela bort tiden med.

Rating: 9/10

Text: gokod

Lämna ett svar