Påskmat i olika delar av världen.

God morgon och välkomna till ett specialinlägg här på Selma Media-gruppen. Idag ska vi snacka om påsken. Nästa vecka är det påsk och då blir mycket god påskmat. Men hur ser påskmaten ut i andra delar av världen. Det ska vi ta reda på det nu:

1. Sverige

Man äter påskbord och påskbordet är väldigt identisk med julbordet. Vi dricker påskmust och äter mycket ägg. Och ibland äter en jättegod påsktårta till dessert.

2. Danmark

Det danska påskbordet är väldigt likt det svenska. Man äter påsklamm med torkade örter och vitlök. Till det kan man dricka dansk påsköl, äta dansk leverpastej, kyckling och ägg.

3. Norge

Det norska påskbordet är väldigt likt det danska. Men det enda skillnaden man äter på påskbordet är fisk.

4. Finland

Det finska påskbordet är väldigt likt det svenska. Man äter memma till dessert, det är rågmjölsliknade sak som serveras med kaffegrädde och strösocker.

5. Tyskland.

Tyskarna tycker om och fira påsken. Påskharen är uppfunnen i Tyskland och likaså även julgranen. De äter mycket choklad under påsken och man äter en tysk påskbord plus ett hemmagjort påskbröd med påskägg.

6. Italien

Italienarna älskar påsken och det blir mycket pasta, pizza, påskbröd, bakelser och grönsaker.

7. Island

Man äter karamelliserade potatisar, sill, hangikjöt, rödkål, köttbullar, påskägg i choklad och påsktårta.

8. USA

Amerikanarna älskar påsken och mycket godis blir det av.

9. Frankrike.

I Frankrike äter man påskkalkon med goda potatisar, sås och grönsaker.

10. Ungern

Ungrarna äter en speciell köttfärslimpa med hårdkokta ägg i mitten, sen äter man någon påskrätt med skinka, ost och pommes frites och till dessert äter man en chokladhare.

Och det var allt från påskmaten. Vi ses och Glad Påsk!

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar