VARMRÄTT
FYLLD KYCKLINGFILE MED KLYFTPOTATIS OCH KALLSÅS
Recept för 4 personer
Ingredienser till kycklingen:
1st kycklingfilé
1st block grekisk fetaost
1st burk med soltorkade tomater I olja med örter och vitlök
1st kruka färsk basilika
2 krm svartpeppar
5 msk chilimarinerade vitlöksklyftor
2st paket bacon
Ingredienser till potatisklyftor:
20st potatisar
1½ dl rapsolja
2dl sesamfrön (eller efter behov)
Flingsalt efter smak
Ingredienser till såsen:
överblivna röran från kycklingen
½ L turkisk yoghurt
½ krm salt
Gör så här:
1. Skär ett snitt i kycklingfilén så det blir en ficka.
2. Mixa ihop fetaosten, soltorkade tomater (uteslut oljan), basilikan, svartpeppar och de chilimarinerade vitlöksklyftorna till en röra. (spara lite av röran till såsen).
3. Fyll fickan i kyckling filerna med röran.
4. Snurra bacon runt kycklingfilerna
5. Stek kycklingfilerna i ugnssäker form i 225 grader i cirka 35 minuter.
Gör så här med potatisen:
1. Skala potatisarna och skär dem i klyftor.
2. Lägg klyftorna på en plåt.
3. Häll över oljan och strö på sesamfröna.
4. Flingsalt efter smak.
5. Stek potatisklyftorna i ungen på 200 grader i 45 minuter eller till de fått en fin färg.
Gör så här med såsen:
1. Blanda ihop den överblivna röran från kycklingen med turkisk yoghurt och salter till en kall sås.