Min filmhistoria

Das BootAnledningen till att jag gillar gamla filmer och tv – serier är att mina föräldrar har satt mig framför filmer och serier som de har sett och tyckt varit bra t.ex. Villervalle i Söderhavet och Familjen Macahan (The Macahans). Vi satt ihop i soffan under helgerna, deras intresse smittade av sig på mig, idag är mitt intresse mycket större. Man kan säga att jag är en liten filmnörd. Ibland är filmer nästan det enda jag ränker på, förutom mina fotbollsmatcher. Det är viktigt för mig att ha koll på lite detaljer t.ex. skådepelare, filmmusik, missar och produktplacering, så nästan varje gång jag ser på film så letar jag efter reklam.

 

Varför är det roligt med film…? Det roliga med film är att komma in i olika världar, t.ex. Chronicles of Narnia då man kommer in i Narnia världen till najaderna, faunerna och dvärgarna. Genom film kan man få veta mer om saker som man redan känner till lite grand och om saker som man inte känner till alls ännu. Film väcker olika känslor, ibland spännande, ibland roliga känslor.
Jag gillar gamla filmer för att det är kul och roligt att se vilka skådespelare som var med i filmerna och att se skillnaden på film då och nu. En scen ur filmen Goldfinger tycker jag är intressant, det är när Bond kastar upp en person i luften och då helt plötsligt stannar filmen och fortsätter någon sekund senare. Det verkar som om de har klippt mitt i filmen. Sådana misstag eller problem kan vara lite kul att se så här när tekniken har gått så mycket framåt. En annan film är Fåglarna där två personer står ovanför en väg men bilarna på vägen rör sig inte, det är också ett sådant exempel på en filmtabbe.

 

Varför filmmusik är viktigt: Jag tycker filmmusik är viktigt, för jag tycker att det blir mer känsla i filmen då. Musiken stärker scener i filmer som t.ex. när de springer in i landet Rohan i Sagan om Ringen eller när T – 1000 jagar John Connor i Terminator 2. Här är några filmer som jag tycker har bra filmmusik: Jurassic Park (John Williams) Sagan om Ringen (Howard Shore) The Chronicles of Narnia (BBC)(Geoffrey Burgon) Last of the mohicans (Trevor Jones)

 

Jag gillar att se på dokumentärer också för att det kan vara väldigt intressanta att se på. Den sorts dokumentärer som jag för det mesta tittar på är historiska dokumentärer om t.ex. romarriket och andra världskriget.

 

Några klassiska filmer som jag sett är The Lion King (Disney) och Das Boot (Wolfgang Petersen, regissör). Anledningen till att jag gillar The Lion King är för att den rolig. Varje gång jag ser på filmen ser jag den på engelska för jag tycker den blir mycket roligare då när man hör de riktiga skämten. Das Boot är en tysk film om en ubåt under andra världskriget som jag tycker är bra på grund av spänningen i filmen.

Några gamla serier som jag tycker är bra är MacGyver, Airwolf, komediserien Frech Prince i Bel – Air med Frech Prince (Will Smith) och Dj Jazzy Jeff (Jeffrey Townes) och Star Trek. Anledningen till att jag tycker t.ex. Star Trek är bra är för att det är mycket äventyr med i serien. De andra uppföljarna tycker jag är sämre för att de har gått så långt ifrån originalet att helt plötsligt har Klingonerna och Romulanerna blivit vänner med Stjärnflottan.

Se på äldre filmer och serier också det är ett råd jag ger er. Dom kan vara minst lika bra som de modernare filmerna.

 

Av Jonas.E

 

P.s Se på Monthy Python Flying Circus!

 

 

Lämna ett svar