Maskerade rosens nya äventyr episod 59

Manus till Maskerade rosens nya äventyr: Episod 59 – Frågesportsnörden

Hejsan och hjärtligt välkomna till mina äventyr igen, jag heter den maskerade rosen. Idag ska maskerade rosen faktiskt tävla i det populära frågesportsprogrammet: Jeopardy!. Jag har anmält mig till programmet för att slå ut stormästaren Zoisite som har vunnit 4 gånger och jag hoppas att jag ska slå ut honom. Annars så kommer mina hjältinnor och hjälper mig, och de älskar att titta på Jeopardy!. Magnus Härenstam är våran värd och vi rullar igång vinjetten, mycket nöje!

(Intro – Sikta mot stjärnorna)

Be: Ikväll ska jag Martin Andersson tävla i Jeopardy!. Och jag hoppas att jag ska slå ut stormästaren Zoisite som har vunnit 4 gånger.

Martin: Är du redo, Zoisite att slå mig?

Zoisite: Nej, jag ska vinna min 5:e titel.

Martin: Aldrig i livet!

Zoisite: Ska vi slå vad? Om du förlorar, då vinner jag.

Martin: Säg inte så till mig, jag ska vinna.

Be: Och nu är vi i studion och mina tjejer sitter i publiken.

Martin: Hej, tjejer, nu ska jag vinna!

Annie: Du jag har en idé, sätt på dig masken.

Martin: Varför det?

Annie: Du är smartare när du har på dig masken.

Martin: OK, jag litar på dig.

Be: Jag satte på mig masken och jag blir den maskerade rosen.

Annie: Skulle nånting hända så är vi redan på plats. Vi stöttar dig!

Martin: Tack älskling, nu kör vi!

Be: Den klassiska Jeopardy-vinjetten rullar igång.

Speaker: Det här är Jeopardy, här är kvällens 3 tävlande: en firmakonsult från Göteborg, den maskerade rosen, en ingenjör från Stockholm, Ronny Johansson och våran stormästare, en fiende ifrån Mörkrets rike Zoisite som har tjänat ihop 149.000 kr. Och här är våran quizmaster: Magnus Härenstam!

Magnus: Hejsan, hejsan och hjärtligt välkomna till Jeopardy!. Och vi ska dra igång kvällens första omgång, är ni redo?

Martin: Ja, det är vi.

Magnus: Kategorierna är: Lasse Berghagen, Färgen, tack! Bilmodeller, Geografi, Maträtter och Berömda torn. Och glöm inte bort det viktigaste: Jag ger svaren, ni ställer frågorna. Zoisite, du får börja!

Zoisite: Ja, jag tar bilmodeller för 200 kr.

Magnus: Bilen som brukade kallas för dikets käraste vän. (Rosen tryckte)

Magnus: Rosen? Rosen: Vad är DKW?

Magnus: Det är rätt, välkommen in i spelet!

Rosen: Ja tack, jag tar berömda torn för 200 kr

Magnus: Berömt torn som ligger i Paris. (Rosen tryckte)

Magnus: Rosen? Rosen: Vad är Paris?

Magnus: Alldedes riktigt.

Be: Men då blir Zoisite förbannad.

Zoisite: Ursäkta, men jag vill vinna. Nu blir jag vansinnig.

Be: Han lyfter tag i mig och han stänger av sändningen.

Magnus: Vad är det som händer? Har våran stormästare blivit galen?

Zoisite: Ja, jag är en fiende.

Annie: Så där får man inte göra. Tjejer, förvandla er! Månprisma, förvandla mig!

Ami: Merkuriuskraft, Rei: Marskraft, Makoto: Jupiterkraft, Arianne: Venuskraft!

Alla: förvandla oss!

Moon: Du ska låta bli våran vandrade lexikon. Jag slåss mot det onda och för kärleken. Jag är Sailor Moon. Och jag och mina andra vänner kommer att straffa dig i månens namn!

Zoisite: Jag har snott hans rosensaft!

Mars: Låt bli det där, eldsjäl!

Be: Han tappade saften och den blev fångad av Mars.

Mars: Här älskling.

Be: Jag drack upp den och jag får extra styrka.

Rosen: Nu ska du dö, Zoisite!

Zoisite: Förresten, jag ger upp. Jag är ingen stormästare längre. Du är det! Men jag kommer tillbaka nästa gång.

Venus: Han försvinner nästan jämt.

Magnus: Men vi har fått en ny stormästare, han heter den maskerade rosen. Gratulerar!

Rosen: Åh, tack Magnus!

Moon: Du gjorde det älskling, vi älskar dig frågesportsnörden. (Kramar och pussar).

Magnus: Och du kommer tillbaka till nästa program, eller?

Rosen: Absolut, Magnus!

Magnus: Det är bra!

Jupiter: Du är fantastisk!

Rosen: Tack!

Be: Och vet ni hur många gånger jag vann i Jeopardy? Jag vann faktiskt hela 6 gånger och jag slog Zoisites rekord och jag vann med hela 250.000 kr. Det är bra det. Och jag kan rekommendera att Jeopardy! är populärt både här hemma i Sverige och i USA. Det var allt för ikväll och imorgon är vi tillbaka igen med nya spännande äventyr, vi ses imorgon mina kära Sailor Moonare! Hej då!

(Outro – Jag ljuger så bra)

 

Lämna ett svar