Lill Lindfors i Backa

Lill Lindfors

Den 6 oktober var Lill Lindfors på besök i Backa och Backa Kulturhus och gjorde två uppvisningar. Det stod folk och trängdes en och en halv timme innan för att få de bästa platserna innan det började. Efter showen var det många som ville ha en autograf av Lindfors. Selmagruppen fick en intervju med Lill på tio minuter, där avslöjades det att titeln ”En man i byrån” ursprungligen kom ifrån en engelsk text av Billy Meshel från 1969 som heter ”If You Can Put That in a Bottle”. Jag tyckte det var kul att träffa Lill Lindfors, jag var mer nervös när jag skulle ta kort på K.G Hammar några veckor tidigare. Med Lill var jag mer avslappnad, kanske för att hon såg så glad ut.

Lill Lindfors föddes 1940 i Helsingfors. Hon vann svenska melodifestivalen 1966 tillsammans Svante Thuresson låten Nygammal visa, som senare hamnade på en andra plats i den europeiska tävlingen. Hon har haft andra musikaliska samarbeten med t.ex. med Björn Skifs, Tomas Ledin och Povel Ramel. 1998 på den Internationella Barndagen blev Lill Lindfors Sveriges första Goodwillambassadör för Unicef. Hon är också författare och har skrivit boken ”Sa du gula höns? Samtal om livet från A till Ö”, tillsammans med Agneta Lagercrantz.

Under vår intervju sa Lill kloka saker om sitt artisteri och musik ska byggas utav glädje! på min autograf önskade hon mig dessutom en solig dag!

Av Jonas E.

Lämna ett svar