Kims Nyhetsstund 9 oktober 2013

God morgon! Vi startar med inrikes.

Polisen larmades av boende som kände röklukt. När polisen bröt upp dörren hittade de en kvinna i 60-årsåldern i den brinnande lägenheten i Östersund. Det finns vissa tecken som gör att vi utreder det här som mordbrand, säger Oscar Berglund vid Jämtlandspolisen. Kvinnan fördes till sjukhus med rökskador, som inte ska vara livshotande.

Och så utrikes.

Kvarlevorna efter sju människor drogs på onsdagen fram ur de nedbrända ruinerna av en textilfabrik i Bangladesh. De flesta offren hade bränts så illa att de kunde identifieras, uppgav den lokale polischefen Amir Hossain. Då hade brandkåren fått kontroll över elden, som bröt ut i fabriken i Sripur utanför huvudstaden Dhaka på tisdagen.

Och så nöje.

Skådespelaren Tom Hanks har drabbats av typ2-diabetes. Han har under flera år kämpat med sin hälsa. Tom Hanks har flera gånger hastigt rasat och gått upp i vikt för att förbereda sig inför kommande roller. Han är aktuell med filmen Captain Phillips som har svensk premiär den 18 oktober.

Och så till sist historiska händelser.

1946 Tage Erlander blir ny statsminister i Sverige. 1967 Che Guevara avrättas i Bolivia. 2006 Nordkorea genomför sitt första kärnvapenprov.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar