Kims Nyhetsstund 9 juni 2014

God morgon! Här är våra nyheter idag. Vi startar med nöje.

I lördags var Håkan Hellström i Ullevi och han slog ett nytt svenskt rekord. Han är större än Bruce Springsteen. Nästan 70 000 åskådare var på plats i Ullevi för att titta på honom. Och många kändisar var där till exempel: Filip Hammar, Fredrik Wikingsson, Mona Sahlin och Stefan Andersson.

Och så Disney.

Idag är det 80 år sen Kalle Anka gjorde sin kortfilmsdebut. Hans genombrott kom i kortfilmen Den kloka hönan från 1934. Där var ankan bara en bifigur, men snart följde seriestrippar och en egen serietidning Kalle Anka & Co. Den serietidningen är Sveriges äldsta och den ges ut fortfarande.

Och så utrikes.

Sydafrikas president Jacob Zuma har skrivits ut från sjukhus, efter att ha lagts in ett dygn tidigare med utmattningssymtom. Jacob Zuma måste vila i några dagar till, eftersom han är gammal, 72 år. Han avlade för två veckor sedan sin ämbetsed för en andra 5-årsperiod som landets president.

Och så till sist historiska händelser.

1946 Bhumibol blev Thailands kung. 2007 Ostindiefararen Götheborg återvänder till Göteborg efter sin resa till Canton, Kina. 1865 Den danske tonsättaren Carl Nielsen föddes.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar