Kims Nyhetsstund 8 oktober 2012

God morgon! Här är våra nyheter idag…

Venezuelas frispråkige vänsterpresident Hugo Chavez vann gårdagens val. Hans anhängare firade med jubel och fyrverkerier på gatorna i Caracas. Tack mitt kära folk. Leve Venezuela. Tack Gud. Tack till er alla, utbrast den 58-årige presidenten på Twitter när det officiella valresultatet meddelats. Hugo Chavez har redan avverkat nästan 14 år på presidentposten.

Och så inrikes

Regn ställer till stora problem i Norrbotten och Västerbotten. Många vägar har stängts av och en hel by är nu avskuren efter översvämningar. Byn heter Gagsmark och ligger utanför Skellefteå. Den största regnmängden kom under fredagsdygnet då det föll 27 mm i Piteå, 24 mm i Älvsbyn och 23,5 mm i Luleå.

Och så till sist nöje

Rockbandet Kiss kommer till Sverige nästa sommar. Kiss var här för två år sedan. Kiss-basisten Gene Simmons säger i en intervju: Vi har alltid älskat Sverige. De har nyligen släppt en ny platta som heter Monster. Kiss jobbar på för fullt just nu. Bandet har gjort 45 shower i USA under de senaste två månaderna. När de kommer till Sverige är ännu inte klart.

Och de var allt från nyheterna idag.

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar