Kims Nyhetsstund 8 januari 2014

God morgon! Vi startar med inrikes.

Döda ilandflutna kor har nu även hittats i Danmark. De senaste dagarna har flera döda kor upptäckts längs med kusterna i Skåne, och hittills ska åtta stycken ha anmälts till polisen. Danska medier rapporterar om två döda kor som flutit i land på Lollands sydkust, skriver Sydsvenskan på nätet.

Och så utrikes.

Samtliga fyra besättningsmän omkom när en amerikansk militärhelikopter störtade vid kusten i Norfolk i östra England under en övning på låg höjd på tisdagseftermiddagen, uppger militärkällor. Ingen person på marken ska ha kommit till skada vid olyckan.

Och så sport.

Inte en match har han spelat på två månader. Men ikväll kan Lionel Messi göra comeback. Barcelona besegrade Real Betis med 4-1 den 10 november. Lionel Messi fick dock bryta matchen skadad och har sedan dess bara ägnat sig åt rehabilitering. Han är aktuell för spel i Copa del Rey mot Getafe.

Och så till sist historiska händelser

2010 Togos herrlandslag i fotboll utsätts för en terroristattack när laget i sin spelarbuss är på väg till det afrikanska mästerskapet i Angola. 1958 Bobby Fischer vinner för första gången amerikanska mästerskapet i schack.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar