Kims Nyhetsstund 7 november 2012

God morgon! Här är våra nyheter idag…

Vi börjar med presidentvalet

Barack Obama får sitta i 4 år till. Jublet ville aldrig ta slut när Barack Obama intog scenen på valvakan i Chicago. I sitt tal sa Obama att han aldrig varit så hoppfull och inspirerad som president som han är nu och riktade en stor kärlekshyllning till sin fru. Michelle, jag har aldrig älskat dig mer, sa Obama. Mitt Romney lämnar politiken. Nederlaget i natt var sista gången Mitt Romney kandiderade till ett politiskt uppdrag i USA. Den förre Massachusettsguvernören tänker återgå till sitt vanliga liv. Och lämna det republikanska partiet i kris.

Och så namnsdagar

Idag har Ingegerd och Ingela namnsdag. Ingegerd är ett kvinnonamn med nordiskt ursprung. Antalet namnbärare är drygt 41 123 personer. Ingela är också ett kvinnonamn och är med tyskt ursprung. Antalet namnbärare är runt 20 007 personer.

Och så till sist historiska händelser

1931 Den svenska ungdomsorganisationen Unga Örnar bildas. 1996 NASA skjuter upp Mars Global Surveyor från Cape Canaveral. 2001 Belgiens statliga flygbolag Sabena går i konkurs. 2007 Massakern på Jokelaskolan i Tusby, Finland

Och det var allt från nyheterna idag.

Skribent: Kim Westman

Lyssna på nyheterna!

Lämna ett svar