Kims Nyhetsstund 7 maj 2013

God middag! Vi börjar med nöje.

TV-profilen Bengt Nordlund har avlidit, 76 år gammal, uppger SVT:s Östnytt. Bengt Nordlund blev en folkkär tv-profil som värd för Café Norrköping i SVT mellan 1983 och 1997. Ofta tillsammans med Viveca Ringmar och Ragnar Dahlberg. Han började sin karriär på radio. Han gjorde som radioprogram som Livskvalitet och Ont i själen.

Och så utrikes

Viking Lines fartyg Amorella krockade med kajen i Åbo i morse. Hundratals bilar var instängda på bildäck medan fartyget dirigerades om till en annan kajplats. Båten åkte från Stockholm till Åbo under natten. Vad som hände egentligen är ännu oklart.

Och så historiska händelser

1920 Ryssland erkänner Georgien som självständig stat. 1946 Det japanska teknikföretaget Sony grundas. 1664 Den franske kungen Louis XIV tar tronen i Versailles. 1824 Världspremiär för Beethoven’s 9:e symfoni i Wien, Österrike.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Carina och Carita namnsdag. Carina är ett kvinnonamn och den kvinnliga formen av det latinska namnet Carinus, som en av de romerska kejsarna hette. Antalet namnbärare är runt 50 888 personer. Carita är ett kvinnonamn och är ett italienskt namn som kommer av det latinska ordet Caritas. Antalet namnbärare är runt 2 476 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar