Kims Nyhetsstund 7 januari 2013

God morgon och välkomna till årets första nyhetsstund. Vi börjar med namnsdagar.

Idag har August och Augusta namnsdag. August är ett mansnamn med latinskt ursprung. August betyder den gudomligt uphöjde’ eller den vördnadsvärde på latin. Det var ursprungligen ett hedersnamn tillägnat kejsar Augustus och kom därefter att användas som titel av flera romerska kejsare. Antalet namnbärare är runt 6 324 personer. Augusta är ett kvinnonamn och det är femininformen av Augustus och August. Antalet namnbärare är drygt 3 781 personer.

Och så nöje

Ikväll är det nypremiär på den gamla TV4-serien Farmen. Programledare som ska leda programmet är Linda Lindorff. Programidén var att ett antal deltagare placerades på en bondgård. Där fick de bo i ett antal veckor och leva ungefär som bönder gjorde på 1800-talet. En efter en röstades de ut och slogs ut via tvekamper tills endast en person återstod som därmed blev Farmenvinnare för det året. Missa inte det!

Och så till sist historiska händelser

1865 Alingsås tidning utkommer för första gången. 1934 Den amerikanska dagspresserien Blixt-Gordon publiceras för första gången. 1989 Sedan Hirohito avlidit efterträds han som kejsare av Japan av sin son Akihito.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar