Kims Nyhetsstund 6 november 2012 Presidentvalextra

God middag och välkomna till min nyhetsstund

Idag är det presidentval i USA. Det står mellan Barack Obama och Mitt Romney. Just nu än så länge så leder Obama med 201 röster. Och Romney har just nu 191 röster. Och det är det 57:e presidentvalet i USA. Här i Sverige kan du se valvakan live i SVT. Men titta inte på TV4:s valvaka, för det är för mycket reklam. Valvakan börjar klockan 01.25 i natt. Du kan följa valet i CNN också. Om du har röstat på rätt president så kan du äta en amerikansk frukost. Som amerikanska pannkakor med lönnsirap och färska bär, en rostad bagel med cream cheese och sylt, färskpressad apelsinjuice, scrambled eggs och stekt bacon.

Och nu ska vi möta kandidaterna

Barack Hussein Obama är född den 4 augusti 1961 i Honolulu, Hawaii. Han blev USA:s president 2008. Och han är den första afroamerikanska presidenten. Han är gift med Michelle Obama. Obama har tagit upp som Irakkriget är över och om orkanen Sandy.

Willard Mitt Romney är född den 12 mars 1947 i Detroit, Michigan. Och han är Obamas motståndare. Romney var tidigare guvernör i Massachusetts mellan 2003 och 2007. Hans far George W. Romney var guvernör i Michigan mellan 1963 och 1969. Han är gift med Ann Romney.

Och missa inte presidentvalet i natt.

Och det var allt från nyheterna idag.

Skribent: Kim Westman
Lyssna på Nyheterna:

Lämna ett svar