Kims Nyhetsstund 6 maj 2013

God morgon! Vi börjar med Family Four

Family Four-medlemmen Mona Thelmé skulle fira 70-årsdagen tillsammans med de närmaste. Timmarna innan avled sångerskan i sitt hem i Solna efter en lång tids sjukdom. Hon behöll sitt musikintresse hela livet, säger systersonen Peter Mikaelsson. Mona Thelmé kom med i schlagergruppen Family Four 1967.

Och så inrikes

På fredagskvällen så bröt strömmen ut hemma hos mig. Det blev strömavbrott runt hela Göteborg. Någon har satt eld på elskåp och ett ställverk i Gamlestan. Men klockan 21.50 så kom strömmen tillbaka. Detta är det kraftigaste strömavbrottet i Göteborg under modern tid.

Och så namnsdagar

Idag har Marit och Rita namnsdag. Marit är ett kvinnonamn och är en dialektal variant av Margit som är en svensk kortform av Margareta. Antalet namnbärare är runt 2 560 personer. Rita är också ett kvinnonamn och är en kortform av Margherita, den italienska formen av Margareta. Antalet namnbärare är runt 3 931 personer.

Och så till sist historiska händelser

1816 The American Bible Society grundas i New York. 1910 George V blir kung over Storbritannien. 1940 Författaren John Steinbeck får Pulitzerpriset efter sin berömda bok Vredens druvor. 1937 Zeppelinaren Hindenburg kraschar utanför New York

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar