Kims Nyhetsstund 6 februari 2013

God morgon! Vi börjar med inrikes

Idag tillkännages domen mot Lotta Engberg som står avtalad för att ha tagit emot svarta pengar vid ett 60-tal tillfällen. Engberg har blivit huvudperson i härvan som totalt, enligt åklagaren, handlar om 5,4 miljoner kronor i undandragen skatt. Åklagaren vill att den folkkära artisten döms till samhällstjänst. Om det blir så att hon får sitta i fängelse i två år, så blir det inget Lotta på Liseberg i sommar. Jag hoppas att det kommer och gå bra.

Och så namnsdagar

Idag har Dorotea och Doris namnsdag. Dorotea är ett kvinnonamn och kommer från det grekiska mansnamnet Dorotheus som betyder Guds gåva. Dorotea delar namn med en stad i Lappland som heter Dorotea. Antalet namnbärare är runt 2 356 människor. Doris är också ett kvinnonamn och kommer från grekiskan som betyder gåva eller från havet. Antalet namnbärare är runt 10 148 personer.

Och så till sist sport

Ikväll är det fotboll i TV4 kl. 20.00. Det är landskampen mellan Sverige mot Argentina. Matchen spelas i Friends Arena. Två av världens bästa fotbollsspelare är där. Lionel Messi från Argentina och Zlatan Ibrahimovic från Sverige. Jag hoppas att Sverige tar hem det. Missa inte det!

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar