Kims Nyhetsstund 5 november 2012

God morgon! Här är våra nyheter idag…

En liten pojke miste livet på en djurpark i Pittsburgh, USA. Han ramlade ner bland afrikanska vildhundar och gick inte att rädda. Olyckan inträffade på Pittsburgh Zoo & Aquarium i går eftermiddag. Pojken var bara tre år. Olyckan utreds nu av polisen och djurparken. Parken håller stängt tills vidare. Afrikanska vildhundar är en utrotningshotad art som visats för allmänheten på parken i Pittsburgh sedan hösten 2009.

Och så namnsdagar

Idag har Eugen och Eugenia namnsdag. Eugen är mansnamn som närmast kommer från franskan och är ursprungligen grekiskt och sammansatt av ord för väl och släkte, det vill säga en person av ädel börd. Antalet namnbärare är drygt 2 769 personer. Kvinnonamnet Eugenia och (franska namnformen) Eugénie är feminina namn av Eugen, som är av grekiskt ursprung med betydelsen av ädel börd. Antalet namnbärare är runt 2 518 personer.

Och så till sist historiska händelser

1912 Demokraten Woodrow Wilson vinner presidentvalet i USA. 1991 Kiichi Miyazawa blir Japans 78:e premiärminister. 2006 Iraks före detta diktator Saddam Hussein döms till döden genom hängning för brott mot mänskligheten.

Och det var allt från nyheterna idag.

Skribent: Kim Westman

Lyssna på nyheterna

Lämna ett svar