Kims Nyhetsstund 5 mars 2014

God morgon! Vi startar med inrikes.

Efter en underlivsoperation på kvinnokliniken i Malmö glömdes en binda kvar inne i patienten. Incidenten inträffade under 2011, och upptäcktes först nio månader senare när patienten sökte vård för smärtor.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) blev klar med sin utredning först nu. Där kritiseras Region Skåne för att kliniken slarvat och inte haft tillräckliga rutiner för att kontrollera patienten innan utskrivning, rapporterar P4 Malmöhus. IVO konstaterar också att rutinerna nu har skärpts.

Och så utrikes.

Rättegången återupptas i dag i Egypten mot tv-kanalen al-Jaziras journalister. De anklagas för stödja den avsatte presidenten Muhammad Mursis förbjudna Muslimska brödraskap.

Rättegången mot den Qatar-baserade kanalens journalister sker sedan spänningarna mellan Kairo och Doha blivit alltmer ansträngda. Qatar stöttade Mursi, som förra sommaren störtades av militären.

Och så nöje.

Igår kunde Expressen berätta att showen Ladies Night läggs ner. Många artister tycker att det har varit ett fiasko. Och det är sant. Men de har faktiskt inga planer på att lägga ner showen ännu. Vi får se!.

Och så till sist historiska händelser

2009 Michael Jackson håller sitt sista presskonferens någonsin. 1953 Josef Stalin avlider.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar