Kims Nyhetsstund 5 mars 2013

God middag! Vi börjar med nöje.

Idag fyller den folkkära artisten och programledaren Lotta Engberg 50 år. Hon föddes den 5 mars 1963 i Alingsås, nära sjön Mjörn. Hennes debut i tv kom 1980, endast 17 år gammal. Sen blev hon mest känd när hon gjorde TV-programmet Kär & Galen på 90-talet. Lite senare så tog hon över efter Rickard Olsson i Bingolotto 2008. Och nu leder hon ett allsångsprogram som heter Lotta på Liseberg.

Och så utrikes

Japanskan Misao Okawa är världens just nu äldsta kvinna som idag fyller 115 år. Hon föddes den 5 mars 1898 och bor i äldreboende i Osaka. Hon firar med sin favoriträtt makrillsushi. Hon fick motta ett certifikat från Guinness World Records som bekräftar att hon är världens äldsta kvinna. Okawa gifte sig 1919 och fick tre barn.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Tora och Tove namnsdag. Tora är ett fornnordiskt kvinnonamn, som förekommer på runstenar, en feminin form av Tor och Tore. Antalet namnbärare är runt 2 856 personer. Tove är också ett kvinnonamn och är också ett fornnordiskt namn. Det är en modern form av namnet Tófa. Antalet namnbärare är drygt 6 544 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar