Kims Nyhetsstund 4 november 2013

God morgon! Vi startar med inrikes.

Drygt 8 000 hushåll i norra delen av Kalmar kommun uppmanas att fortsätta koka dricksvattnet. Hushållen blev utan vatten på grund av en vattenläcka under lördagen. På söndagseftermiddagen kom vattnet tillbaka, men två vattenprover måste tas innan det är fritt fram att dricka vattnet.

Och vi fortsätter med inrikes igen.

En timmerlastbil har gått i diket på E6:an norr om Varberg på grund av däckexplosion. Inga personer har skadats, men höger körfält är delvis blockerat av timmer. Vägen kommer att stängas av under morgonen, uppger polisen.

Och så utrikes.

Åtta personer miste livet i en flygkrasch i norra Bolivia på söndagen. Olyckan inträffade när planet i dåligt väder försökte landa i Riberalta, nära den brasilianska gränsen. Arton personer fanns ombord på det mindre planet från det lokala flygbolaget Aerocon. Tio av dem skadades.

Och så till sist namnsdagar.

Idag har Sverker namnsdag. Sverker är ett mansnamn med fornnordiskt ursprung. Kanske hade det ursprungligen formen Svartgeirr, sammansatt av Svartr (svart) och geirr (spjut). Antalet namnbärare är runt 1 872 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar