Kims Nyhetsstund 4 mars 2013

God morgon! Vi börjar med nöje

Zero hour med Michael Nyqvist i rollistan sjönk som en sten i USA. TV-serien läggs ner och lyfts ur tablån med omedelbar verkan, skriver The Hollywood Reporter. Han spelade en terrorist i den TV-serien. De resterande avsnitten förmodas sändas på amerikansk tv under sommaren. Michael Nyqvist har nyligen avslutat inspelningarna av det franska romantiska dramat Folies Bergére.

Och så sport

I helgen var det Friidrotts-EM inomhus i Göteborg. Bland annat vann vi ett EM-guld i 1 000 meter för damer. Sen vann vi ett silver och ett brons i höjdhopp. Svensken Michel Tornéus hoppade 9,02 meter, men han fick ingen medalj, utan en ryss vann ett EM-guld. Och i helgen avgjordes Vasaloppet, en norrman som heter Jörgen Aukland vann.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Adrian och Adriana namnsdag. Adrian är ett mansnamn som är en modern form av det latinska namnet Adrianus eller Hadrianus som betyder man från Adria. Antalet namnbärare är runt 6 584 personer. Adriana är ett kvinnonamn och är det feminina formen av Adrian. Antalet namnbärare är runt 1 028 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar