Kims Nyhetsstund 4 december 2013

God morgon! Vi startar med utrikes.

Två fallskärmshoppare i sydvästra USA krockade i luften och dog, sedan de fallit till marken med trasiga skärmar. Olyckan inträffade på tisdagen när hopparna var knappt 90 meter ovanför marken i delstaten Arizona, säger Brian Jerome, polischef i staden Eloy, till tidningen Arizona Republic.

Och så inrikes.

Under onsdagsmorgonen utbröt en brand på ett fartyg i Öresund som transporterar bilar, rapporterar SR P4 Malmöhus. Fartyget var på väg mot Köpenhamn när det började brinna och personalen ombord har försökt släcka elden. Ombord i fartyget fanns det 29 personer.

Och så nöje.

Ikväll sänds det näst sista avsnittet av Sverigequizen med Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg. De åker runt i Sverige och ställer frågor till tittarna där hemma. Totalt ska det ställas 20 frågor i varje program. Och tiden är klockan 21.00 i TV4, missa inte det!

Och så till sist historiska händelser.

1110 Korsfararna erövrar Sidon. 1829 Britterna förbjuder änkebränning i Indien. 1982 Kina antar sin grundlag. 1994 4 personer dödas i ett skottdrama vid Sturecompagniet på Stureplan i Stockholm.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

 

Lämna ett svar