Kims Nyhetsstund 4 december 2012

God middag! Vi börjar med sport

Idag delas Svenska Dagbladets bragdmedalj ut. Bragdmedaljen har delats ut sen 1925. Den som vann den första bragdmedaljen var Sten Sten-Pelle Pettersson och han var friidrottare. Vem som vinner Bragdmedaljen i år vet vi inte ännu. Den före detta skidåkerskan Anja Pärson fick två bragdmedaljer år 2006 och 2007. Hon blev riktigt glad över detta.

Och så namnsdagar

Idag har Barbara och Barbro namnsdag. Barbara är ett kvinnonamn med grekiskt ursprung, med betydelsen främmande eller icke grek. Antalet namnbärare är runt 3 014 personer. Barbro är också ett kvinnonamn och kommer från också från grekiskan. Namnet var mycket vanligt i Sverige på 1940-talet. Men idag är den också populär. Antalet namnbärare är drygt 47 097 personer.

Och så till sist nöje

Rockikonen The Boss eller som han heter egentligen Bruce Springsteen kommer till Sverige nästa år. Men normalt brukar han alltid spela i Göteborg. Men nu kommer han att spela i Solna istället. Det bekräftas av Live Nation som bokat stjärnan till 3 maj 2013. Och biljetterna till vårens konsert släpps den 7 december klockan 09.00

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Lyssna på Kims Nyheter

Lämna ett svar