Kims Nyhetsstund 30 oktober 2012

God middag! Vi börjar med orkanen Sandy

Sandy är ett av de värsta oväder som drabbat USA. När stormen slog mot östkusten under måndagskvällen låg stora städer som New York, Washington, Baltimore, Philadelphia och Atlantic City i dess väg. Sexton dödsfall har rapporterats från sju olika delstater och miljoner människor blev utan el. Samtidigt sprider sig en kraftig brand vid Breezy Point på Rockaway Beach i stadsdelen Queens i New York, en brand som redan totalförstört fler än 50 hem efter Sandys framfart. Fler än 200 brandmän tampas fortfarande med de vilda lågorna, rapporterar CNN.

Och så namnsdagar

Idag har Elsa och Isabella namnsdag. Elsa är ett kvinnonamn ursprungligen en kortform av det bibliska namnet Elisabet som betyder Gud är fullkomlig. Antalet namnbärare är drygt 41 540 personer. Isabella är också ett kvinnonamn och är av italienskt ursprung som anses vara en form av Elisabet. Antalet namnbärare är runt 10 254 personer.

Och så till sist historiska händelser

1853 Sångsällskapet Orphei Drängar grundas i Uppsala. 1860 Den första dissenterlagen utfärdas i Sverige. 1998 63 ungdomar omkommer och 200 skadas vid en brand i en festlokal vid Backaplan på Hisingen i Göteborg.

Och det var allt från nyheterna idag.

Skribent: Kim Westman

Lyssna på nyheterna!

 

Lämna ett svar