Kims Nyhetsstund 30 januari 2013

God morgon! Vi börjar med inrikes

Grottdykning var Fredrik Lindstedts stora intresse. Nu berättar hans sambo om sorgen och saknaden efter den tragiska olyckan i sydvästra Frankrike. Han var oerhört fin människa som hade hela livet framför sig, säger hon. Fredrik Lindstedt 30, från Stockholm avled på måndagen i en olycka när han skulle dyka i grottan Landenouse vid byn Cadrieu. Jag tycker att det är hemskt.

Och så namnsdagar

Idag har Gunilla och Gunhild namnsdag. Gunilla är ett kvinnonamn och kommer från latinets form av Gunhild eller Gunhilda som är sammansatt av orden gunnr och hild som betyder strid. Antalet namnbärare är ungefär 55 335 personer. Gunhild är också ett kvinnonamn och kommer från fornnordiska namnet som betyder stridsmö och har även utvecklas till formen Gunilla. Antalet namnbärare är runt 17 683 personer.

Och så till sist historiska händelser

1921 Den första ishockeymatchen i Sverige spelas på Stockholm Stadion. 1948 Indiens andlige ledaren Mahatma Gandhi mördas. 1969 Rockbandet The Beatles gör sitt absolut sista framträdande i The Apple Corps Building i London. 1978 Idolvinnaren och artisten Daniel Lindström föddes.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar