Kims Nyhetsstund 30 augusti 2013

God morgon! Vi börjar med inrikes

Fidan Mucolli, 30, erkände gatuköksmordet i Malmö och dömdes till 15 års fängelse. Nu väljer han att träda fram i Expressen, men tar samtidigt tillbaka sitt erkännande. Han räknar med att polisens fimpskandal, där en polis dömdes för att ha fifflat med ett bevis, ska göra att högsta domstolen ger honom en chans att visa sin oskuld. Det kvittar om det är ett femstjärnigt hotell, här ska man inte vara om man är oskyldig, säger Fidan Mucolli.

Och så sport.

Boxningslegendaren Mike Tyson berättade nyligen om sin kamp för att komma ur ett drogberoende. Nu fortsätter han att berätta om kampen – och om rädslan för döden. Får jag inte hjälp så kommer jag inte att överleva, säger han i torsdagens Today Show. Tyson befinner sig just nu på en beroendeklinik i centrala New York.

Och så till sist historiska händelser.

1967 TV-serien Forsytesagan har svensk premiär. 1953 En polioepidemi i Sverige har krävt 40 dödsoffer. 1982 Den israeliska belägringen av Beirut tvingar PLO att lämna Libanon. 2003 Louise Karlsson började att leda tillsammans med Lasse Kronér i Bingolotto.

Och det var allt från nyheterna den här veckan. Ha en trevlig helg!

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar