Kims Nyhetsstund 30 april 2013

God middag! Vi börjar med nöje

Basketlegendaren Michael Jordan har sagt ja till Yvette Prieto. De har varit ihop i fem år och de gifte sig i Palm Beach i lördags. 500 gäster bevittnade vigseln i kyrkan. Ytterligare 1500 personer anslöt sedan till bröllopsfesten. De har planerat för det här väldigt länge, Michael ville ge Yvette allt hon någonsin skulle kunna önska sig, säger en källa

Och så inrikes

En svensk kvinna har hittats död i Oslo. Två män har gripits ytterligare en är på flykt. Oslopolisen har gått igenom sopnedkast i sin jakt på bevis, skriver Dagbladet. Det hände klockan 01.20 inatt. Polisen vill ännu inte gå ut med upplysningar om identiteten och de misstänkta gärningsmännen.

Och så inrikes igen

Idag fyller kung Carl XVI Gustav år. Han blir 67 år. Och det firas tradionsenligt på Stockholms slott idag. På plats var prinsessan Madeleine, drottning Silvia och prins Carl Philip. Det sköts salut från Skeppsholmen. Och många människor ville fira kungens födelsedag.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Mariana namnsdag. Mariana är ett kvinnonamn. Namnet är en romansk feminin form av det latinska namnet Marianus. I efterklassisk tid har namnet ofta tolkats som en sammanslagning av Maria och Ana. Antalet namnbärare är runt 7 520 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Och du, glad valborg!

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar