Kims Nyhetsstund 3 maj 2013

God middag! Vi börjar med inrikes.

Två barn har dött i en explosion i Stockholm. Det hände tidigt på fredagsmorgonen. En man och två barn hittades under rasmassorna inne i lägenheten och nu rubricerar polisen explosionen som mord. Fönstren är utblåsta och fasaden buktar ut som vid en explosion, säger Jonas Palm vid Stockholmspolisen.

Och så sport

AIK:s målvakt Ivan Turina har gått bort. Han dog mitt i sömnen tillsammans med sin fru. AIK:s supportrar sörjs nu över hela landet. Han var helt enkelt AIK:s bästa målvakt genom tiderna. Han hade nummer 27 på tröjan. Han blev bara 32 år.

Och så nöje.

SVT satsar på Svensktoppen i ett helt nytt program. I direktsända Alla tiders hits ska kända artister tolka favoriter från radiolistans historia. Niklas Strömstedt blir programledare. Niklas har gjort pratshowen Tack för musiken i två säsonger. Alla tiders hits börjar sändas på SVT i höst.

Och så till sist namnsdagar

Idag har John och Jane namnsdag. John är ett mansnamn med engelskt ursprung, och är en kortform av Johannes. Antalet namnbärare är runt 66 752 personer. Jane är ett kvinnonamn med brittiskt ursprung, en motsvarighet till det svenska Johanna. Antalet namnbärare är runt 6 348 personer.

Och det var allt från nyheterna den här veckan. Ha en trevlig helg!

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar