Kims Nyhetsstund 3 juni 2013

God morgon! Vi börjar med film

Heath Ledger hittades död i sin lägenhet på Manhattan, New York, 2008. Stjärnan hade dött efter att ha tagit en kombination av sömntabletter, ångestdämpande medicin och smärtstillande. I en kommande dokumentär går pappan Kim igenom stjärnans dagbok från inspelningen av The Dark Knight och finner skrämmande inlägg som avslutas med Bye, Bye. Det här är jobbigt att se, säger pappan Kim i ett klipp från dokumentären.

Och så utrikes

Sent i natt utlyste Tjeckiens regering katastroftillstånd efter krismöte om helgens våldsamma skyfall. 1000 soldater beordras nu rycka in för att säkra upp vallar längst floden Moldaus flodbanker – samtidigt som minst 4 personer rapporteras ha omkommit i Centraleuropas värsta översvämningar på 10 år.

Och så historiska händelser

2006 Montenegro förklarar sig självständigt från Serbien. 1985 TV-serien Larry King live börjar sändas i CNN. 1989 Kinas guvernör sänder ut trupper i protest på Tiananmentorget i Beijing. 1906 Amerikanska dansörskan Josephine Baker föddes.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Ingemar och Gudmar namnsdag. Ingemar är ett mansnamn och är ett fornnordiskt namn som är bildat av namnet Ing som betyder Berömd. Antalet namnbärare är runt 71 472 personer. Gudmar är också ett mansnamn och är ett fornsvenskt namn. Antalet namnbärare är runt 108 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar