Kims Nyhetsstund 3 februari 2014

God morgon! Vi startar med dödsfall.

Den kände skådespelaren Philip Seymour Hoffman är död. Han hittades död i sitt badkar med en spruta i ena armen. Philip är nog en av USA:s största kändisar. Han var med i filmerna Boogie Nights, Hunger Games-filmerna och i filmen Capote. Han dog förmodligen av heroin som inte var rent. Philip Seymour Hoffman blev endast 46 år.

Och så sport.

Inatt avgjordes den största amerikanska fotbollsfinalen, nämligen Super Bowl. Den som vann var Seattle Seahawks med hela 43-8. Och det är Seattle första seger någonsin. Och dessutom är det rekord i Super Bowl med högsta poäng. Dessutom sändes en av världens dyraste reklamfilmer och det blev mellanaktsunderhållning. Grattis Seattle!

Och så Vinter-OS.

Nu på fredag är det dags för Vinter-OS i Sotji, Ryssland. Och för första gången kommer den att sändas på TV3 och på TV10. Och reklamtiderna minskas nu under OS. Det lovar Viasat. Men redan ikväll börjar uppsnacket i Studio Sotji med Ola Wenström som programledare. Missa inte det!

Och så till sist tecknad film.

Den kända ekorrduon Piff & Puff är tillbaka som rollerna i Räddningspatrullen. De håller på och spelar in en ny långfilm. Filmen är tänkt som en hybrid mellan vanlig spelfilm och en animerad film. Piff & Puff debuterade redan 1943 i Disneys kortfilmer. 1989 började Räddningspatrullen att sändas i amerikansk tv. Förutom Piff & Puff består räddningspatrullen av mössen Oskar och Pärlan samt flugan Zipper. Missa inte det!

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar