Kims Nyhetsstund 29 maj 2013

God morgon! Vi börjar med inrikes

Efter flera fiaskoaffärer avgår Jonas Bonnier som vd på Bonnier AB, avslöjade branschtidningen Resumé i morse. Nu bekräftar koncernen nyheten i ett pressmeddelande: Jonas Bonnier lämnar vd-rollen i Bonnier AB vid årsskiftet 2013/2014 efter sex år på posten. Bonnier AB som är helägt av familjen Bonnier är verksamma inom sju affärsområden med bland flera bokförlag, tidningar som Expressen och Dagens Nyheter och TV4.

Och så inrikes igen

En person omkom när en tankbil frontalkrockade med en skåpbil utanför Eskilstuna i morse. Enligt vittnen ska föraren i den mindre bilen ha kommit över på fel sida av vägen, säger Jocke Andersson, vakthavande befäl vid polisen i Sörmland. Räddningstjänsten lyckades att släcka branden. Men föraren i den mindre bilen har omkommit.

Och så historiska händelser

1999 Charlotte Perrelli vinner årets upplaga av Eurovision Song Contest i Israel. 1848 Wisconsin går med i USA och därmed blir det den 30:e staten. 1900 Tchads huvudstad N’Djamena grundas. 1953 Edmund Hillary och Tenzing Norgay når Mount Everest.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Jeanette och Yvonne namnsdag. Jeanette är ett kvinnonamn med betydelsen lilla Jeanne, som är en fransk form av Johanna. Antalet namnbärare är runt 16 624 personer. Yvonne är också ett kvinnonamn och också ursprungligen från Frankrike. Antalet namnbärare är runt 36 254 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar