Kims Nyhetsstund 29 april 2013

God morgon! Vi börjar med nöje.

SVT-programmet Molanders läggs ner efter bara en säsong., skriver GP. Seriens skapare Ulf Kvensler hade redan påbörjat arbetet med den andra säsongen när beskedet kom. Det är tråkigt naturligtvis, säger Ulf Kvensler. Enligt GP var den första säsongen en kritikersuccé och omtyckt av tittarna med genomsnittliga tittarsiffror på runt 660 000 per avsnitt.

Och så sport

På fredag är det dags för Hockey-VM 2013. Matcherna kommer att spelas i Finland och Sverige. Tre kronor kommer bla möta Danmark, Kanada och Vitryssland. Och matcherna kommer att sändas i TV4. Vi håller tummarna på Sverige, och finalen spelas den 19 maj i Globen. Missa inte det!

Och så utrikes

I lördags var det Alltingetsval på Island. Självständighetspartiet vann valet med med 26,7 procent. Partiledaren Bjarni Benediktsson förväntas därmed bli Islands näste statsminister. Framstegspartiet fick 24,4 procent av rösterna. Den borgerliga koalitionen får en klar majoritet i Alltinget, med 38 av de 63 mandaten, med 19 vardera.

Och så till sist historiska händelser

1945 Adolf Hitler gifter sig med Eva Braun och begick självmord dagen därpå. 1770 James Cook anländer till Botany Bay i Australien. 1968 Den amerikanska succémusikalen Hair har premiär på Broadway. 2011 Kate Middleton och prins William av Storbritannien gifter sig.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Lämna ett svar