Kims Nyhetsstund 28 oktober 2013

God morgon! Vi startar med musik.

Artisten Lou Reed har avlidit. Nyhetsbyrån AP rapporterar att dödsfallet beror på komplikationer med levern. Artistlegenden var bland annat med och startade det klassiska rockbandet The Velvet Underground och är känd för låtar som Perfect day och Walk on the wild side. Lou Reed blev 71 år gammal.

Och så Simpsons.

En klassisk röst har gått bort. Marcia Wallace, som var karaktären Edna Krabappel i Simpsons somnade in i sitt hem omgiven av familj och vänner. Hon som gjorde rösten till Edna är Barts lärare. Marcia Wallace medverkade i mer än 100 avsnitt av The Simpsons. Marcia blev 70 år gammal.

Och så väder.

Idag drar stormen S:t Jude in över södra Sverige. Jag tittade på vädret igår och sa att stormen skulle komma in under eftermiddagen och kvällen. S:t Jude har en vindhastighet på mer än 30 meter per sekund. Så jag vill passa på, stanna inne idag, om ni vill inte gå ut i onödan förstås.

Och så till sist historiska händelser.

969 Antiokia faller under Bysans. 1492 Christofer Columbus landstiger på Kuba. 1707 En jordbävning inträffar i Japan. 1972 Snabbmatskedjan McDonalds öppnas i Stockholm.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar