Kims Nyhetsstund 27 maj 2013

God morgon! Vi börjar med nöje.

Nu har Kjell Brolle Wallmark, 31 och hans sambo Petra Güllich, 25, blivit världskändisar av misstag. De har just kommit hem från Billboardgalan i Las Vegas. Vi var lite blyga och tänkte smyga in men plötsligt puttade någon in oss på röda mattan och fotograferna flockades runt oss, säger Brolle. Dessutom träffade han artisten Psy som har gjort succélåten Gangnam Style.

Och så sport

Igår vann IFK Göteborg svenska cupen. Det började med lagkaptenen och 1-0 skytten Tobias Hysén ropade ut i högtalarna. Och vi vann med 1-0. Och det blev en jättestor efterfest direkt efteråt. Det är fantastiskt säger John Alvbåge. Och över 5 000 åskådare var på plats i Friends Arena.

Och så historiska händelser

1930 Skyskrapan Chrysler Building invigs i New York. 1153 Malkom IV blir kung över Skottland. 1883 Aleksandr III kröns till Rysslands tsar. 1986 TV-spelet Dragon Quest släpps i Japan.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Blenda och Beda namnsdag. Blenda är ett kvinnonamn och kommer ursprungligen från Sverige. Namnet har en något oklar betydelse. Antalet namnbärare är runt 570 personer. Beda är också ett kvinnonamn och är ursprungligen ett engelskt mansnamn. Antalet namnbärare är runt 559 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar