Kims Nyhetsstund 27 augusti 2013

God middag! Vi börjar med inrikes.

Efter skandalerna – nu byter vårdbolaget Carema namn på sin äldreomsorg. Det nya namnet blir Vardaga. Vi behöver en neutral nystart, säger vd:n Fredrik Gren. Namnbytet sker från och med i oktober. Även Caremas verksamhet inom funktionsnedsättning, Orkidén, får nytt namn. Det blir Nytida.

Och så nöje.

Skådespelaren Johan Ulveson är inlagd på sjukhus och nu tvingas han hoppa av föreställningen De 39 stegen. Han har fått en mystisk sjukdom som de vet inte namnet på det än. Hans ersättare blir Morgan Alling. Vi har inte fått något besked från sjukhuset så vi vet ingenting än, säger My Ströbaek konstnärlig chef på Blixten & Co.

Och så ännu mera inrikes.

Flera gånger under natten tryckte en dement person på larmknappen, men ingen personal kom. På morgonen hittades personen död. Händelsen inträffade i juli på ett äldreboende i Oskarshamn. Nu anmäls det inträffade till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Sarah.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Rolf och Raoul namnsdag. Rolf är ett gammalt mansnamn som kommer ifrån fornnordiska namnet Rodhulf. Antalet namnbärare är runt 56 572 personer. Raoul är också ett mansnamn och är av franskt ursprung. Antalet namnbärare är runt 776 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar