Kims Nyhetsstund 26 november 2012

God morgon! Vi börjar med Larry Hagman

Skådespelaren Larry Hagman är död. Han föddes 21 september 1931. Han slog igenom med dunder och brak i tv-serien Dallas. Dallas blev en jättesuccé här i Sverige som började sändas här 1981. Det kom en uppdaterad version som sändes den här hösten i TV4. Larry Hagman spelade rollen som J.R. Ewing. Larry Hagman dog av strupcancer. Han blev 81 år gammal.

Och så namnsdagar

Idag har Linus namnsdag. Linus är ett mansnamn och är den latinska formen av det grekiska mansnamnet Linos, vars betydelse är oklar men kan vara klagosång. Det tidigare svenska belägget för namnet är från 1810, men det fick ingen större spridning förrän under senare hälften av 1900-talet. Antalet namnbärare är runt 21 239 personer.

Och så till sist inrikes

Vid halv sjutiden på måndagsmorgonen kolliderade en linjebuss med en personbil på gamla E4:an norr om Jönköping. Bussen välte och åkte ner i diket. Tre personer har fått föras till sjukhus. I bussen fanns enligt polisen 10 till 15 personer, som alla kunde ta sig ut. Orsaken till olyckan är oklar och kommer att utredas av polisen.

Och det var allt från nyheterna idag. I studion: Kim Westman

Skribent: Kim Westman

Lyssna på Kims Nyheter

Lämna ett svar