Kims Nyhetsstund 26 juni 2013

God morgon! Vi börjar med inrikes

Affärskedjan City Gross kommer att börja erbjuda möjligheten att beställa vin för den som köper matkedjans färdigpackade matkassar via internet. Kedjan gör det via ett samarbete med det danska företaget Winefinder, skriver Expressen. Vi vet att många av våra matkassekunder vill kunna kombinera mat och kvalitetsviner, och det är därför vi erbjuder möjligheten, säger City Gross ansvariga för mat och vin, Carola Grahn, till tidningen.

Och så inrikes igen

En man i Norrköping har förts till sjukhus efter att ha blivit skjuten i benet på tisdagskvällen. Han uppger att han skjutit sig själv, men polisen har inte funnit något vapen. Mannen var vid halv tvåtiden på onsdagsnatten ännu inte misstänkt för något brott.

Och så väder

SMHI varnar för klass 1-varning för Västra Götalands län, norra Västergötland och Värmland till följd av regnet. Det stora ösregnet kommer från Polen. Den kommer att inta Västa Götaland inatt och i morgon ser det ut att börja lätta.

Och så till sist namnsdagar

Idag har Rakel och Lea namnsdag. Rakel är ett kvinnonamn och kommer ursprungligen från Israel som ursprungligen betyder fårtacka. Antalet namnbärare är runt 1 722 personer. Lea är också ett kvinnonamn och är ett bibliskt namn som betyder trött eller vildko. Antalet namnbärare är runt 3 223 personer.

Och det var allt från nyheterna idag. Och på fredag gör jag min sista nyhetsstund för den här säsongen. Vi ses då!

Skribent: Kim Westman

LYSSNA PÅ KIMS NYHETER

Lämna ett svar